Производство с неутрални въглеродни емисии

Горди сме официално да заявим, че нашето производство е неурално на въглеродни емисии от 2018 г. насам, тъй като опазването на климата е важно за нас и е огромна отговорност за нашата фирма.

За продуктите на PURE SKIN FOOD се използват само биологично сертифицирани и чисто растителни суровини, които поставят нов стандарт за качество в козметичната индустрия. За разлика от конвенционалното земеделие, биологичното земеделие произвежда средно с 30% по-малко CO2 емисии. (източник: BOKU ).

Нека се погрижим за нашата планета сега

Разполагаме само с една планета и затова Денят на Земята се измества с всяка изминала година по-рано, когато ресурсите започнат да се изчерпат.

No Planet B GmbH - това е името и кредото на нашата компания, която стои зад марката Pure Skin Food. Нашата споделена визия е да предложим цялостни, устойчиви алтернативи, да мислим заедно напред и да променим статуквото на индустрията.

Нашите 3 стъпки за неутралност на климата

За да постигнем неутралност на климата, разработихме стратегия за устойчивост, основана в три стъпки:

1. Избягване на въглеродните емисии

Ние се стараем да избягваме въглеродните емисии, доколкото е възможно. Благодарение на високата енергийна ефективност на новоизграденото ни производствено съоръжение и склад, използването на електронни автомобили и 100% зелена енергия - отчасти от нашата собствена фотоволтаична система с 200 kWp - се справяме добре с това в много области. Относно екологичното производство и устойчивост, ние избираме нашите доставчици и партньори от Австрия и Швейцария, които изпращат колети, съобразени с вредните въглеродни емисии.

2. Намаляване на въглеродните емисии

Когато емисиите не могат да бъдат избегнати, ние търсим начини да ги ограничим. Ето няколко устойчиви алтернативи, които поддържат емисиите на CO2 масксимално ниски.

 • Устойчиво строителство от дърво и висока енергийна ефективност
 • Електронни коли за бизнес пътувания
 • Устройства с най -висока енергийна ефективност
 • Билет до работа за градски транспорт за нашите служители
 • Отопление и охлаждане с помощта на отпадна топлина от съседна инсталация за биогаз, Без съдържание на пластмаса, екологично чисти транспортни материали със затваряне, без лепило
 • Съвестно рециклиране на отпадъци и ценни материали
 • Регионална и до голяма степен био храна в столовата

Ежегодно изчисляваме получените емисии и се опитваме да се подобрим с всяка изминала година.

3. Опитайте се да компенсирате

Ние използваме емисиите, които не можем да избегнем, като възможност да подкрепим еко-социални проекти, които считаме за разумни и допринасят значително за цялостното намаляване на емисиите в дългосрочен план. Тази година сме особено щастливи да подкрепим проекта Helioz в Бангладеш.

В много райони на Бангладеш няма достъп до чиста питейна вода. Поради тази причина, тя първо трябва да се свари, което само по себе си, има много недостатъци.

 • Ако дървата за огрев не се събират, това може да допринесе за обезлесяването
 • При кипене на водата се отделя CO2
 • Жените отделят много време за събиране на дърва за огрев
 • Децата започват да имат дихателни проблеми поради постоянния дим в домовете

Поради това с WADI Helioz разработва икономически изгодно устройство със слънчева енергия, с което замърсената питейна вода може безопасно да се стерилизира от слънчевата светлина. Това може да помогне за предотвратяване на болести, пренасяни посредством водата, като холера или полиомиелит. Освен това, с проекта в Бангладеш, Helioz прави важен принос за постигането на целите на ООН за устойчиво развитие (ЦУР).

#wearethechange

Време е да вземем активно участие в опазването на климата. Затова ние сме горди, че от 2018 г. насам работим неутрално по отношение на климата. Всеки един от нас може да бъде част от промяната. Ние се включихме. А ти?