Нашите съставки

Съставки: По-малкото е повече

Кожата е най-големият ни орган. Тя е жизненоважна част от тялото, която ни предпазва от вредни влияния. Козметиката може да допринесе за здрава кожа или да увреди кожата. Ето защо е важно да бъдете внимателни относно видовете съставки, които нанасяте върху кожата.

Козметичните продукти се абсорбират (или реабсорбират) в кожата. В някои случаи те проникват в кръвта. Парабените например се утаяват върху органите.

Ние не искаме да се излагаме на здравословни рискове. Затова се отказваме от всякаква форма на съставки, която може да бъде съмнителна или тревожна. Ако сте съгласни, тогава нашите продукти са идеални за вас!

Всички съставки, открити в нашите козметични продукти, не трябва да вредят нито на тялото, нито на околната среда.

Без глупости

Следните съставки НЕ се намират в нашите продукти:

  • синтетично произведени химикали, включително консерванти, емулгатори, парфюми, ...
  • продукти, получени от нефт, като парафин, вазелин или микропластмаса
  • алкохол - защото дехидратира кожата
  • палмово масло - което е евтин пълнител
  • странични продукти от животински произход
  • PEGs, SLS, алуминий, ... (непрекъснат разширяем списък с химически глупости, който се използва в конвенционалната козметика)

Ние не извършваме тестове върху животни!

Канцерогенен, алергенен, мутагенен - не, благодаря! Ние поставяме нов стандарт в натуралната козметика:

100% чист и естествен

Вярваме, че всички съставки, необходими за високоефективна, здравословна козметика, могат да бъдат намерени в природата. Следователно, ние използваме само био сертифицирани, натурални и ефективни съставки на растителна основа в нашите формули. Без компромиси! Можете да бъдете сигурни в това!

Органично от следващо ниво

Нашите съставки са 100% органично сертифицирани, защото не използваме остатъци от пестициди, като същевременно подкрепяме биологичното земеделие. Конвенционалните и синтетичните добавки се избягват напълно. Това прави нашата прясна козметика наистина уникална - тя винаги прави кожата щастлива!

Чиста растителна мощност

Избрани растителни есенции и висококачествени студено пресовани масла глезят кожата на съвсем ново ниво. Нашата уникална двуфазна система ни позволява да се откажем от синтетични добавки, като емулгиращи консерванти, изцяло с цел да предложим нов вид прясна, биологична козметика.

Нашите продукти са изцяло ботанически и на растителна основа - Животните също не са повредени или тествани.

Внимателната обработка на суровините гарантира максимално съдържание на хранителни вещества и ефективност. Нашите балансирани продуктови формули гарантират, че кожата ви получава всичко необходимо за възстановяване на блясъка.

Когато е възможно, ние доставяме суровини, които са справедливо произведени и търгувани, като нашето студено пресовано био арганово масло, което се произвежда от женска кооперация в Мароко, или нашите подложки за почистване и аксесоари за многократна употреба, които се произвеждат в специален цех в Куско, Перу. Жените с увреден слух, които работят там, са обучени за шивачки.

Гордеем се и с факта, че всички наши продукти са неутрални по отношение на климата и са произведени в югоизточна Щирия, Австрия.

Ще се радваме, ако споделите ентусиазма си за устойчиви, биологични и вегански продукти с нас!