Нашата философия: цялостно устойчиво развитие

Нашият екологичен отпечатък е направен от любов, а не от въглерод

Нашата изцяло устойчива философия може да бъде обобщена с едно кратко изречение: Искаме най -доброто за нашата кожа, вашата кожа и нашата планета. Следователно:

  • ние използваме само 100% сертифицирани био суровини
  • нашите опаковки са изработени от рециклируеми стъклени бутилки
  • нашето производство е неутрално по отношение на климата
  • изпращаме нашите продукти в опаковки без пластмаса
  • ние използваме CO2 неутрални методи на доставка в Австрия, Швейцария и Германия

Продуктовата гама е направена с любов и експертни познания в нашата фабрика в Щирия, Австрия.

Като компания, ние сме наясно с нашите екологични и социални отговорности. Ние сме големи привърженици на биологичното земеделие, защото природните ресурси се съхраняват и защитават, докато плодородието на почвата не се стимулира с помощта на вредни химикали. Освен това биологичното земеделие е по-благоприятно за климата от конвенционалното земеделие. Не само че можем да избегнем токсините и остатъците от пестициди, като използваме 100% биологични съставки, но също така подкрепяме биологичното земеделие по целия свят.

Вредни за околната среда съставки, като палмово масло, не се срещат във формулите на нашите продукти.

Суровите съставки се набавят от кооперации, когато е възможно. Справедливите условия на труд и обезщетението са от изключително значение. По-голямата част от нашите суровини се набавят директно от Европа в райони, където условията на труд и заплатите са добре регулирани.

Формулите на нашите продукти не само са 100% биологични, но също така използваме устойчиви опаковки.

Нашите продукти се съхраняват в стъклени бутилки и стъклени буркани, които могат да се рециклират и да се използват повторно, когато са празни. Разгледайте нашия блог, за да намерите начини как да използвате повторно празните си стъклени контейнери PURE SKIN FOOD.

За разлика от пластмасата, стъклото не отделя вредни вещества (като омекотители) в продукта, който съдържа, което по същество би попаднало върху кожата. Картоните за рециклиране с мастило на растителна основа се използват като външен опаковъчен материал. Нашите етикети също са вегански.

Дори нашите материали, използвани за доставка, са рециклирани и без пластмаса с иновативна функция без лепило. Ние използваме CO2-неутрална доставка за Австрия и Швейцария. Работим върху предлагането на тези методи на доставка и на други страни.

Както вече можете да кажете, ние сме устойчиви идеалисти, които произвеждат продукти, които отговарят на нашите високи стандарти. А вие?