5 съвета за хранене за красива кожа

5 съвета за хранене за красива кожа

Дори и най-добрите козметични продукти не могат да постигнат много, ако следвате небалансирана диета. Имаме 5 съвета за храненето, които са лесни за следване, ефективно поддържат кожата ви и я правят наистина блестяща!

Icon

Сред най-честите причини, които възпрепятстват кожата ви да изглежда най-добре, са преработената храна, наситена с мазнини и захар, включително fast food и полуфабрикати. Ако в ежедневната си диета включите храна, която поддържа кожата отвътре, това ще се отрази изключително благоприятно.

1. Листните зеленчуци са истински подхранващи вещества за нашето тяло

Листните зеленчуци съдържат множество различни минерали, фибри и фитонутриенти, които са полезни за кожата и косата. Те са с високо съдържание на различни витамини, като витамини А, В, С, Е и К. Хлорофилът, който всъщност е отговорен за фотосинтезата на растенията, подпомага борбата с примесите: ускорява зарастването на рани, намалява пъпките и пречиства порите. Спирулината е фантастична опция благодарение на високото съдържание на хлорофил. Тя може лесно да се включи в смутита.

Независимо дали избирате спанак, зеле, салата или рукола, винаги е най -добре да се насладите на здравословен микс от това, което ви харесва най -много. Насладете се на тези листни зеленчуци в салати, смутита или като просто гарнитура.

Забележка: от съществено значение е да нарязвате листните зеленчуци на порции, за да може тялото да абсорбира пълния спектър от ценни хранителни вещества. Не забравяйте да използвате мощен блендер, когато приготвяте смутита и не преварявайте продуктите, тъй като това ще доведе до драстично намаляване на съдържанието на хранителни вещества в тях.

2. Вода, вода, вода

Нашата кожа се нуждае от много влага, независимо дали от външни или вътрешни източници. Хидратирането на тялото запазва еластичността на кожата, предотвратява образуването на бръчки и засилва блясъка на кожата. Плодовете и зеленчуците с високо съдържание на вода и ниско съдържание на захар подкрепят тези ефекти. Динята, папаята и краставицата са чудесни сурови закуски или смути компоненти.

3. Суперхрани

Морковите са известни със своите отлични свойства: те съдържат бета-каротин, който тялото трансформира във витамин А. Морковите повишават способността на организма да се предпазва от излагане на слънце и могат например да бъдат включени в храната ви ежедневно през зимата. Това помага да се сведат до минимум отрицателните ефекти от излагането на слънце през лятото. Бета-каротинът улавя и всички свободни радикали, които се образуват в резултат на UV лъчите, като по този начин забавя признаците на стареене на кожата. Забележка: витамин А и бета-каротин са липоразтворими и винаги трябва да се комбинират с растителни масла, например добавете малко количество ленено масло към салата от моркови или смути, съдържащо моркови.

4. Ядки!

Ядките, по-специално орехите, перфектно допълват всяка диета, обичаща кожата. Те съдържат комбинация от витамин Е, който защитава клетките, магнезий, желязо, цинк и калций (по -специално пантеноловата киселина), което гарантира, че кожата изглежда по -гладка.

Съвет: шепа ядки са невероятно здравословни и се удвояват като бърза и лесна закуска в офис или при работа от дома. Просто ги смесете по ваш вкус и ги добавете като гарнитура към салати, супи, тестени изделия и т.н.

5. Антиоксиданти - тайната зад младо изглеждащата кожа

Местните плодове и ябълки например са с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да поддържат кожата отвътре:

Боровинките са с високо съдържание на витамин С, който стимулира производството на колаген. Дори пигментите, които придават на малини, къпини и ягоди красивия им цвят, са отлични антиоксиданти, които устойчиво защитават кожата и възстановяват блясъка!

Препоръчваме ви

-10% ваучер за теб!

Фон на бюлетина

− Бюлетин −

Oh hey!

Ние сме Pure Skin Food и сме решени да възстановим блясъка на вашата кожа. Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получите
10% отстъпка на следващата Ви поръчка!

С регистрацията за бюлетина вие се съгласявате, че ние ще обработваме вашата информация в рамките на нашата Декларация за поверителност.