Състав на седмицата: лайка

Състав на седмицата: лайка

Лайката е известна като домашно лекарство за много заболявания в продължение на векове. Нейният успокояващ и антибактериален ефект може да помогне както отвън, така и отвътре като чай и има благоприятен ефект върху тялото и ума ни.

Icon

Лайката първоначално произхожда от Южна и Източна Европа, но сега се среща в цяла Европа и е била използвана като лечебно растение от Средновековието насам. Тя е най-известна като чай, който има успокояващ ефект при стомашно-чревни заболявания. Но също така е популярна като средство за кожата от векове: като охлаждащ и противовъзпалителен компрес или освежаващ тоник за лице. Тя помага и при акне и дефектна кожа.

Ето как лайката действа върху кожата ви

Лайката има балансиращ ефект и е известна със своите лечебни свойства . Ето защо тя често се предписва от лекарите при различни кожни заболявания. Тя има противоалергичен, успокояващ ефект и антимикробни и противовъзпалителни свойства .

Ние добавяме хидролат от лайка към нашия тонизиращ овлажнител , който е и универсален тоник за лице. Например, можете да го използвате и като спрей след слънце, за да дадете на кожата си охлаждаща почивка след дълъг ден на слънце.

Това позволява на раздразнената кожа отново да диша лесно

Тъй като лайката подпомага и лечебния процес на наранени кръвоносни съдове и други възпалителни процеси, ние добавяме прах от цвят на лайка към популярната ни маска за лице против розацея. Тя омекотява зачервяването и успокоява кожата ви устойчиво. Използвана редовно, тя намалява видимо раздразнените зони по бузите и носа, с които е известна розацеята.

Препоръчваме ви

-10% ваучер за теб!

Фон на бюлетина

− Бюлетин −

Oh hey!

Ние сме Pure Skin Food и сме решени да възстановим блясъка на вашата кожа. Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получите
10% отстъпка на следващата Ви поръчка!

С регистрацията за бюлетина вие се съгласявате, че ние ще обработваме вашата информация в рамките на нашата Декларация за поверителност.