Съставка на седмицата: Розмарин

Съставка на седмицата: Розмарин

Екстрактът от розмарин върши чудеса при увредена и зряла кожа. Разберете как най-добре да използвате свойствата му за себе си!

Icon

Чудодейно оръжие срещу стареенето на кожата и замърсяванията

Розмаринът се е превърнал в неразделна част от средиземноморската кухня. Но също така обичаме да използваме екстракта от средиземноморския храст, когато смесваме нашата органична козметика, защото той има някои прекрасни свойства за кожата:

Екстрактът от розмарин е истински универсален за кожата и е неразделна част от нашата гама:

Хората използват етеричното масло от листата на храста розмарин за медицински цели от векове. Стимулира кръвообращението и действа като силен антиоксидант: карнозоловата киселина и карнозолът от екстракт от розмарин са истински чудотворни оръжия срещу стареенето на кожата и защитават от свободните радикали.

Неговият стимулиращ ефект стимулира зрялата кожа, помага срещу целулита и насърчава образуването на нови клетки, като по този начин стимулира и метаболизма на кожата.

Антимикробните и противовъзпалителни компоненти на екстракта от розмарин ефективно почистват и предотвратяват възпалителни процеси. Това го прави идеалното оръжие срещу акне, пъпки и петна. Вижте сами неговите ефекти и опитайте нашето органично почистващо и детоксикиращо масло .

Козметични свойства на Rosmarinus Officinalis Leaf Extract:

  • Антибактериално
  • Балансира мазна и проблемна кожа
  • Стимулира обновяването на клетките и насърчава метаболизма на кожата
  • Силен антиоксидант, идеален за зряла кожа
  • Стимулиране на кръвообращението, подобрява външния вид на кожата с лошо кръвообращение и целулит

Антиоксидантните компоненти на екстракта от розмарин предпазват от вредните влияния на околната среда. Ето защо можете да го намерите и в нашите масла за лице , например.

Препоръчваме и храст розмарин за балкона или градината. Защото ароматът му подобрява настроението, укрепва нервите и насърчава концентрацията. Освен това досадните насекоми обикновено избягват интензивния аромат на храста.

Убедете се сами и се възползвайте от положителното въздействие на екстракта от розмарин върху вашата кожа!

Препоръчваме ви