Как да поддържаме косата си здрава през лятото?

Как да поддържаме косата си здрава през лятото?

Често ли ви се случва косата ви да губи блясъка си през лятото? Ето няколко съвета как да поддържате косата здрава преди, по време и след почивката.

Icon

Ако ви предстои почивка, не забравяйте да положите необходимите грижи за косата си преди, по време и след нея.

Косата ни е податлива на слънчевата светлина и това може да повилияе на цялостната й структура. UV лъчението не само избледнява боядисаната коса, но и естествения й цвят. Може би някой от вас ще се зарадват на по-светлите акценти през лятото, но UV лъчението отслабва кератиновата структура, което прави косата чуплива.

Косата е нашата естествена защита от слънцето, която ни предпазва от интензивното излагане на слънце и получаването на слънчев удар.

Ето и няколко други фактори, които вляят на косата през лятото:

  • Вятър и време
  • Хлорирана вода
  • Солена вода
  • Спорт
  • Пот
  • Често сплитане и смяна на прическите
  • Често миене и къпане

Започнете с подготовката преди почивката

След като ваканцията е резервирана, можете да започнете с подготовката! Важно е да се грижете за косата и да я хидратирате редовно. Подарете си интензивно лечение през нощта два пъти седмично, с нашето Великолепно масло за коса. То осигурява на косата здравина и устойчивост. Избягвайте използването на сешоар и ютия за изправяне, оставете косата да изсъхне на въздух след измиване и премахнете всички ненужни процедури, и продукти за грижа.

По време на вашата ваканция: Бъдете внимателни със слънцето!

Добавете тонизиращ овлажнител в чантата за плаж. По този начин хидратирате косата дневно само с няколко пръскания. Солената вода наистина придава страхотна текстура на косата, на която много от нас се наслаждават, но не забравяйте да отмиете хлора с чешмяна вода веднага след плаж, тъй като това прави косата много суха и й придава сламен ефект.

Препоръчително е да носите шапка в най-горещите часове на деня, за да предпазите косата си. Заради това ви препоръчваме да се възползвате от нашето Sunshine Beauty Oil. При всички случаи не забравяйте да полагате грижа за вашия скалп, особено ако е изгорял. Можете да втриете маслото през ноща и да го оставите да подейства.

Интензивна грижа след лятната почивка

След няколко горещи дни и седмици косата става суха и често губи блясъка си. Великолепното масло за коса помага да възстановите скалпа след почивка и да му осигурите нужната хидратираност. Тези съвети със сигурност ще дадат резултат:

  1. Маска за коса: За сухи краища и увредена коса, просто масажирайте 10 минути преди измиване и оставете да подейства. За много суха коса можете да оставите маслото за една нощ като продукт за интензивна грижа!
  2. След измиванe на косата: След всяко измиване масажирайте умерено в подсушена с кърпа коса краищата и дължините.
  3. При напрегнат, сърбящ скалп или пърхот: Преди измиване масажирайте маслото за коса в скалпа и го оставете да подейства.

С нашето любимо разкошно масло за коса, тя ще запази здравия си блясък през цялото лято и ще остане еластична - независимо дали преди, по време или след почивката!

Препоръчваме ви

-10% ваучер за теб!

Фон на бюлетина

− Бюлетин −

Oh hey!

Ние сме Pure Skin Food и сме решени да възстановим блясъка на вашата кожа. Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получите
10% отстъпка на следващата Ви поръчка!

С регистрацията за бюлетина вие се съгласявате, че ние ще обработваме вашата информация в рамките на нашата Декларация за поверителност.