Естествени алтернативи на хиалурон, AHA, Q10 и др.

Естествени алтернативи на хиалурон, AHA, Q10 и др.

Модерните активни съставки като AHA, BHA или Q10 са като бърза храна за кожата - те могат да ви заситят в краткосрочен план, но се нуждаете от цялостна грижа за непокътната и здрава кожна бариера!

Icon

Хиалурон, салицилова киселина - BHA, AHA, Q10 и т.н.? Вече не можете да се ориентирате в джунглата от модни активни съставки, които в момента присъстват в списъците със съставки на много козметични марки?

Преглеждаме по-отблизо извлечените модни активни съставки и посочваме естествени алтернативи, които можете да намерите интегрирани в цялостни комплекси от активни съставки в нашите продукти

Моноактивни съставки: бърза храна за кожата

Подобно на здравословното хранене срещу фаст фууд, модерните моно-активни съставки постигат желания ефект - точно както бургерът ни кара да се чувстваме сити, когато го изядем. Здравословното хранене, например салата със зеленчуци, бобови растения, ядки и семена, не ни засища само в краткосрочен план в сравнение с хамбургера, но и ни осигурява важни витамини, минерали и много други.

1. AHA
2. BHA - салицилова киселина
3. хиалурон
4. витамин А - ретинол
5. витамин С
6. витамин Е - токоферол
7. Q10
8. урея

AHA & BHA - химичен пилинг

Има няколко киселини, които могат да бъдат открити в продуктите за грижа за кожата, те включват съответно AHA, салицилова киселина и BHA. Това са химически пилинги, които имат ексфолиращ ефект, спомагат за премахването на мъртвите кожни клетки и изглаждат кожата.
Целта: равномерен тен на лицето.

1. AHA

Какво е AHA и как действа?

AHA е съкращение от алфа хидрокси киселини. Водоразтворимите киселини помагат за премахването на мъртвите кожни клетки. Ето защо те се използват най-вече в пилингите в козметиката. AHA действат само на повърхността на кожата.

Ползи от AHA

Действат ексфолиращо, подпомагат регенерацията, правят кожата гладка и сияйна.

Натурална алтернатива на AHA: плодови киселини

Натуралният пилинг с плодови киселини има същия ефект! Използваме плодови киселини основно в нашите маски за лице. Малиновата или лимонената киселина от ягоди осигуряват нежен пилинг - кожата придобива особено сияен тен, подобряват се балансът на влагата и клетъчният метаболизъм, а тъканта се стяга.

Например използвайте нашата Био маска за сияйна кожа с ягоди и суперхрани с био ягодов прах, за да намалите фините линии и пигментните петна.

Ако имате чувствителна кожа, трябва да сте внимателни с пилингите с плодови киселини (също като продуктите с AHA). Тъй като те действат на повърхността на кожата, чувствителната кожа може да реагира със зачервяване. Изпробвайте маската първо върху малък участък от скулите, за да сте на сигурни.

Предимството на нашата Bio Skin Glow маска пред продуктите с извлечени (синтетични) AHA е, че тя осигурява на кожата едновременно широк спектър от естествени активни съставки!

2. BHA - салицилова киселина

Какво е BHA и как действа?

BHA е съкращение на бета-хидрокси киселина, като обикновено се има предвид салицилова киселина. Съществуват и други BHA, но те се срещат рядко и са маловажни за козметиката.
BHA или салициловата киселина прониква по-дълбоко в кожата, отколкото AHA, почиства порите и насърчава отхвърлянето на старите кожни клетки, което стимулира регенерацията. Ето защо тя често се среща в продуктите срещу замърсявания, акне и черни точки.

Полезни свойства на салициловата киселина

Салициловата киселина е особено ефективна срещу черни точки и за пречистване на големи пори. Тя разтваря себума от порите, ефективна е срещу петна по кожата, антимикробна и противовъзпалителна.

Натурални алтернативи на салициловата киселина

Тъй като салициловата киселина се произвежда предимно по синтетичен път, разбира се, няма да я откриете в нито един от нашите продукти. Добрата новина е, че салицилатите и салициловата киселина се срещат в много растения, където имат антимикробни свойства, които предпазват от заболявания.

Съставките, които използваме със същия ефект, са например ягода на прах, масло от черен кимион или хлорофил.

Открийте продукти с възстановяващ порите ефект, които осигуряват и облекчение при черни точки:

Предимството на всички тези продукти в сравнение с козметиката с извлечена BHA или салицилова киселина е цялостният комплекс от активни съставки, който постигаме чрез смесване на различни натурални съставки. Вие и вашата кожа се възползвате от това в еднаква степен!

3. Хиалурон

Какво е хиалурон и как действа?

Хиалуронът се среща естествено в нашата съединителна тъкан. Основната му функция е да свързва влагата. Хиалуронът от продуктите за грижа за кожата обаче не може да проникне в съединителната тъкан!

Ползи от хиалурона

Свързва влагата и има лек стягащ ефект върху горните слоеве на кожата.

Натурални алтернативи на хиалурона: фитостероли

Фитостеролите са подобни на собствените стероли на кожата, които поддържат естествения бариерен слой на кожата. Те свързват влагата и я съхраняват в кожата, имат противовъзпалителен, защитен и реструктуриращ ефект и помагат срещу сърбеж.

Фитостеролите в растителните съставки, които използваме, имат много ползи за кожата:

  • Те действат преструктуриращо, овлажняващо, защитно и противовъзпалително.
  • Фитостеролите имат силно регенериращо и укрепващо бариерата действие
  • Поддържат способността на кожата да задържа влагата
  • Ускоряват процеса на обновяване на кожата
  • Предпазват кожата от възпаления и стрес, като например UV лъчи

Препоръчваме цялостна грижа за кожата пред продуктите с термина хиалурон на етикета. Хиалуроновата киселина също се произвежда синтетично. Фитостеролите представляват чудесна естествена алтернатива и се съдържат в толкова много съставки на растителна основа, включително и био!

Продукти с високо съдържание на фитостероли:

Търсите продукт със същия ефект като хиалуроновата киселина?

За оптимална хидратация и цялостно подхранване препоръчваме нашите Био комплекти за грижа за кожата, съобразени с нуждите на вашия тип кожа!

4. Витамин A - ретинол

Какво представлява ретинолът и как действа?

Ретинолът е форма на витамин А. Той подпомага изграждането на структурата на кожата, противодейства на бръчките и е мощен антиоксидант. Това превръща ретинола в перфектната съставка против стареене!

Ползи от ретинола

Той стяга кожата за по-равномерен тен и стимулира производството на колаген.

Но внимавайте!
Ретинолът може лесно да бъде предозиран и да доведе до кожни реакции като зачервяване, сухота или сърбеж. Границата на поносимото количество е много индивидуална. Затова за съжаление не могат да бъдат дадени квалифицирани препоръки за поносима доза.

Натурални алтернативи на ретинола: прекурсори на витамин А

Малки форми и прекурсори на витамин А са например бета-каротинът (провитамин А) и трансретиновата киселина, която се среща естествено в маслото от дива роза, например.

Открийте продукти за по-равномерен тен на лицето:

5. витамин С

Как действа витамин С в продуктите за грижа за кожата?

Витамин С предпазва от вредните влияния на околната среда, прави кожата да изглежда по-равномерна и има укрепващ ефект. Серумите, кремовете и маските за лице с витамин С в момента се радват на голяма популярност на пазара на козметични продукти. Но какво всъщност се крие зад тях?

Често използвана форма на витамин С е аскорбиновата киселина. Тя е подходяща за намаляване на пигментните петна, но само във високи концентрации, от около 15%, което не се среща в повечето продукти. Предлаганите в търговската мрежа серуми с витамин С често съдържат само 1,5%, което е само една десета от количеството, необходимо за постигане на ефект. Освен това повечето активни съставки, съдържащи витамин С, се получават по синтетичен път.

Полезни свойства на витамин С

Витамин С намалява белезите от пъпки и пигментните петна, има стягащо действие, т.е. стяга порите и се бори с черните точки.

Натурални продукти с много витамин С или със същия ефект

За силно изразено действие за възстановяване на порите препоръчваме нашата Био маска за сияйна кожа. Тя съдържа много био ягодов прах, в който има много витамин С!

Тъй като витамин С е водоразтворим и може да бъде открит само в продукти на водна основа, няма да го намерите в нашите масла за лице, но за подобен ефект ви препоръчваме:

Маслото от лимонова трева в Органичното козметично масло за блестяща и комбинирана кожа също усъвършенства видимите пори и има стягащ ефект

За стегната, подмладена и цялостно усъвършенствана кожа препоръчваме Bio Liquid Gold Well-Aging Serum с масло от семена на бодлива круша и екстракт от магнолия.

6. витамин Е - токоферол

Какво е витамин Е и как действа?

Терминът токоферол обобщава различните производни на витамин Е. Витамин Е има клетъчно-обновяващо и противовъзпалително действие и намалява уврежданията на кожата от ултравиолетовите лъчи.

Токоферолът има висока защитна функция срещу влиянието на околната среда и няма дразнещ ефект дори в по-големи количества и се понася изключително добре.

Полезни свойства на витамин Е

Токоферолът стимулира регенерацията на кожата. При редовна употреба текстурата на кожата се изглажда значително. Благодарение на добрата си съвместимост е подходящ за чувствителна кожа и за предотвратяване на стареенето на кожата.
Токоферолът също така свързва влагата в роговия слой на кожата и повишава нейната еластичност

Натурални източници на витамин Е - токоферол

Токоферолът се съдържа в много растителни масла, като масло от пшеничен зародиш, екстракт от семена на нар, арганово масло, сусамово масло и много други. В Bio Beauty Booster Magnolia се съдържа особено високо ниво на токоферол - това го прави идеалното антиейдж масло за лице!

Продукти с високо съдържание на токоферол:

7. Q10

Какво е Q10 и как действа?

Q10, коензим Q10 или убихинон-10 е мощен антиоксидант и се произвежда в лаборатория чрез различни процеси. Той е свързан с витамин К и витамин Е. Предполага се, че продуктите за грижа за кожата с Q10 компенсират липсата на Q10, която се увеличава с възрастта, и действат срещу стареенето на кожата. Няма научно изследване, което да потвърждава това.

Полезни свойства на Q10

Смята се, че Q10 стимулира обновяването на клетките. Собственият Q10 на организма е жизненоважен компонент за функционирането на метаболитните процеси в кожата и в нашите клетки.

Натурални източници на Q10 или: антиоксиданти като алтернатива

Q10 се среща в естествен вид в някои растителни масла, например рапичното масло, което използваме в Stunning Eyes Bio-Beauty Öl за зоната около очите , наред с други.

Изключително ефективни естествени алтернативи са всички веган антиоксиданти, които се съдържат в много от нашите съставки, като екстракт от розмарин, масло от гроздови семки, арганово масло, масло от пореч, сусамово масло, екстракт от семена на нар, и др.

Даже γ-линоленовата киселина, която се съдържа например в маслото от пореч, стимулира обновяването на клетките и следователно може да се използва като алтернатива на продуктите за грижа със синтетичен Q10. Можете да я намерите в нашето Органично масло за тяло и масаж, както и в Органично козметично масло за сияйна кожа.

Открийте всички продукти с високо съдържание на антиоксиданти тук.

8. Урея

Какво е урея и как действа?

Urea е латинско наименование и означава урея. Тъй като организмът отделя урея чрез урината, а също и чрез потта, тя всъщност е компонент на кожата. Това е така, защото уреята свързва влагата в горните слоеве на кожата, което я предпазва от изсушаване.

Толкова за ефекта - в миналото урея всъщност се е получавала от конска урина - гадост! Но от много време насам урея се произвежда и синтетично, от амоняк и въглероден диоксид.

Предимства на урея та

Уреята свързва влагата в кожата, но това не продължава дълго, тъй като ефектът не е траен.

Алтернативи на уреята за възстановяване на кожната бариера

При много суха кожа, за съжаление, регенерирането на здравата кожна бариера понякога може да се окаже дълъг път. В дългосрочен план обаче кожата ви само ще спечели от грижа, която я поддържа здрава и подпомага собствената ѝ защитна функция. За цялостна здравословна и перфектна грижа за лицето ви препоръчваме комбинацията от:

Цялостен комплекс от активни съставки - по-силни като екип за вашата кожа!

Но защо гореспоменатите извлечени отделни активни съставки са толкова успешни в козметиката през последните години?

Обяснението е просто: ние, хората, копнеем за прости решения. ЕДНА вълшебна съставка срещу ВСИЧКИ кожни проблеми би била нашият фаворит. Съкращения, които никой не разбира, като AHA, или термини, които никой не познава, като хиалурон, звучат добре и обещават много повече, отколкото една отделна извлечена съставка би могла някога да постигне.

Комплексът от активни съставки в нашите продукти може да се разглежда като екип:

BHA - салициловата киселина е само ЕДИН супергерой срещу големите пори и черните точки

Но нашата Био Зелена маска за лице със суперхрани съдържа цял екип от съставки - комбинация от противовъзпалителни, балансиращи, успокояващи, укрепващи бариерата и лечебни съставки, които също така подпомагат регенерацията на кожата. Заедно те са ненадминати срещу замърсяванията!

Сбогувайте се с козметиката тип Fast Food и преминете към холистични комплекси от активни съставки, състоящи се от най-добрите естествени, органични съставки, за щастлива и сияйна кожа!

Препоръчваме ви