Грижа след слънце: от какво се нуждае кожата след слънчеви бани

Грижа след слънце: от какво се нуждае кожата след слънчеви бани

Значението на грижата след слънце за здрава и млада кожа: UV лъчите състаряват кожата по-бързо, така че това е най-добрият начин да я предпазите!

Icon

Ярко синьо небе, топли слънчеви лъчи по кожата и усещане за свобода - лятото ни носи много прекрасни преживявания. Но докато се наслаждавате на слънцето, не забравяйте колко е важно да се погрижите за себе си след това!

Поддържането на кожата след слънце е нещо повече от приятна рутина - то е от съществено значение за поддържане на здравата и млада кожа.

Защо грижата за кожата After Sun е толкова важна?

Слънцето осигурява не само топлина и добро настроение, но и UV радиация - а тя може да увреди кожата. UV лъчите проникват през кожата и могат да причинят увреждане на ДНК, което може да доведе до преждевременно стареене на кожата и дори до рак на кожата. Излагането на слънце може да накара кожата да се почувства суха и раздразнена, което е не само неприятно, но и може да отслаби кожната бариера. Ето защо грижата след слънце е от решаващо значение за успокояване, регенериране и хидратиране на кожата.

Какво влияние оказва ултравиолетовата радиация върху кожата?

UV радиацията може да увреди кожните клетки и да увеличи производството на свободни радикали, които разрушават колагена в кожата. Това води до преждевременно стареене на кожата, което се проявява под формата на бръчки, фини линии и пигментни петна. Вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи засяга не само външния слой на кожата, но може да засегне и дълбоките слоеве и да отслаби имунната система на кожата.

Кожата се изсушава по-бързо под въздействието на слънчевите лъчи

Излагането на слънце може да наруши естествения баланс на влагата в кожата, което води до изсушаване, лющене и дразнене. Добре хидратираната кожа обаче е по-устойчива на влиянието на околната среда и старее по-бавно. Ето защо е важно да възстановите влагата след слънчеви бани, за да запазите кожата еластична и здрава.

Слънцето състарява кожата по-бързо

Слънцето е една от основните причини за преждевременно стареене на кожата. Ултравиолетовите лъчи ускоряват разграждането на колагена и еластина - протеините, отговорни за стегнатостта и еластичността на кожата. Това води до загуба на стегнатост и еластичност, което може да причини бръчки и увисване на кожата. Грижата след слънце помага да се забави този процес и да се запази младостта на кожата.

След слънцето: попълнете запасите от влага

Подхранването след слънце трябва да има за цел успокояване, хидратиране и регенериране на кожата. Овлажняващите съставки са от съществено значение за укрепване на влагозащитната бариера на кожата и за предпазването ѝ от по-нататъшна загуба на вода. Това е ключът към предотвратяването на изсушаването и запазването на структурата на кожата непокътната.

Препоръчваме като After Sun грижа:

Toning Moisturiser Calming Chamomile:

Този успокояващ овлажнител съдържа вода от лайка, известна със своите балансиращи и лечебни свойства. Тоникът е особено ефективен като успокояващ при слънчево изгаряне и осигурява незабавно охлаждане на кожата. Нежната му формула го прави идеален за чувствителна кожа след слънчеви бани.

SOS грижа за слънчеви изгаряния

В хладилника винаги имаме тоник с лайка за спешни случаи или дори с нас на почивка. Ако понасяте добре лайката и нямате алергии, това е най-доброто спешно средство за лечение на изтощена от слънцето кожа и леки слънчеви изгаряния: Просто го напръскайте и дишайте спокойно!

Био масло за тяло и масаж:

Нашето висококачествено олио за тяло съдържа ценни органични растителни масла като арганово, борагеново и сусамово масло, които са богати на антиоксиданти и есенциални мастни киселини. Тези съставки осигуряват на кожата защита и хранителни вещества, подпомагат регенерацията на клетките и правят кожата гладка и мека. Свежият аромат на бергамот и литсея омагьосва в топлите летни вечери!

Дайте възможност на тези два успокояващи продукта да ви помогнат в рутинната грижа за кожата след слънце. Те предлагат перфектната комбинация от натурални съставки, които подхранват, регенерират и защитават кожата - за да можете да сияете дори след слънчевия ден!

Препоръчваме ви